Ти си тука

Активности

Оспособување на дефектолошки кадри

Во 1957 година беше организиран курс за оспособување кадри за работа со деца со лесна психичка попреченост. Предавачи на курсот со свои излагања настапија проф. Љубомир Аќимо­виќ...

Отворање на Вишата школа за социјални работници

Како службеник во Републичкиот орган за социјална политика, Љупчо Ајдински беше задолжен за отворање на Школата за социјални работници. Со отворањето на школата и со почетокот на...

Сојузен собор на Собранието на СФРЈ

Во 1986 година Љупчо Ајдински беше избран за делегат (пратеник) во Сојузниот собор на Сојуз­ното собрание на СФРЈ. Таму остана на работа од 1986 до 1992, односно до расформирањет...

Доделување на наградата „11 Октомври“


                                       Од доделување на наградата „11 Октомври“


Честитки од сите страни, за големите и заслужените одличја.

...

Беатификацијата на Мајка Тереза во Ватикан - Рим

Белосветски се хуманите патишта на Мајка Тереза. Секогаш за професор Ајдински тие биле инспиративен предизвик. На 19 октомври 2003 година кога Неговата светост Папата Јован Павле...

Љупчо Ајдински со д-р Златан Сремац

Љупчо Ајдински, заедно со д-р Златан Сремац, Претседател на Сојузниот одбор за помош на ментално ретардирани лица, во посета на една установа за ментално ретардирани деца

...

Иницијативниот одбор за формирање на Друштвото за...

Љупчо Ајдински како Претседател на Иницијативниот одбор за формирање на Друштвото за помош на ментално ретардирани лица во Македонија-1963 година


...

50-годишнина (1946-1996 ) на Заводот за трансвузија на...

По повод одбележувањето на 50-годишнината (1946-1996 ) на Заводот за трансвузија на крв, на проф. д-р Љупчо Ајдински, за големиот придонес како Претседател на Републичкиот коорди...

Прва генерација на Институтот за Дефектологија

Студенти од првата завршена генерација (1993/94 - 1996/97) на Инситутот за Дефектологија при Филозофскиот Факултет од СкопјеСвесни за придонесо...

Изборна Републичка Конференција

Љупчо Ајдински, како член на претседателството на Р.К. на С.С.Р.Н.М. присуствува на изборна републичка конференција
 


Страници