Ти си тука

Беатификацијата на Мајка Тереза во Ватикан - Рим

Белосветски се хуманите патишта на Мајка Тереза. Секогаш за професор Ајдински тие биле инспиративен предизвик. На 19 октомври 2003 година кога Неговата светост Папата Јован Павле Втори во Ватикан, пред околу милион присутни ја чествуваше Беатификацијата на Мајка Тереза за Блажена, на овој несекојдневен чин и светол настан со делегацијата од родната земја предводена од Претседателот Борис Трајковски, беше и проф.д-р  Љупчо Ајдински.

            Љупчо Ајдински на Беатификацијата

              на Мајка Тереза во Ватикан - Рим